Obnovitvena rehabilitacija

Medicina

Medicina

Medicina

Kaj je obnovitvena rehabilitacija?

Obnovitvena rehabilitacija je proces, namenjen ponovni vzpostavitvi funkcionalnih sposobnosti in izboljšanju kakovosti življenja bolnikov po bolezni ali poškodbi. V Termah Topolšica se osredotočamo na bolnike z multiplo sklerozo in Parkinsonovo boleznijo, pri čemer sledimo celostnemu pristopu, ki vključuje medicinsko, fizično, psihološko in socialno podporo.

Medicina

Medicina

Ključni elementi obnovitvene rehabilitacije

  • Vsak bolnik opravi začetni pregled, kjer zdravnik fiziater oceni trenutno stanje in potrebe bolnika.
  • Kontrolni pregledi omogočajo spremljanje napredka in po potrebi prilagoditev rehabilitacijskega programa.

S pomočjo različnih testov ocenimo gibalne sposobnosti bolnika, kar nam pomaga pri načrtovanju individualiziranega programa.

Na podlagi rezultatov začetnega pregleda in testov se za vsakega bolnika pripravi prilagojen program, ki vključuje fizioterapijo, delovno terapijo, kineziologijo in druge terapije, odvisno od potreb bolnika.

  • Poleg terapij vključujemo različne aktivnosti, ki pomagajo izboljšati splošno počutje bolnikov, kot so vodene vadbe, masaže in sprostitvene tehnike.
  • Edukacija bolnikov in njihovih družin o vsakodnevnem življenju z boleznijo, kar vključuje nasvete za obvladovanje simptomov, prilagoditve v domačem okolju in podporo pri socialni integraciji.
  •  

Del nastanitvenih kapacitet je namenjen bolnikom, ki potrebujejo celodnevno oskrbo in nego, kar omogoča kontinuirano podporo in rehabilitacijo v varnem okolju

Standardi

MEDICINA

Strokovna ekipa

Naš zdravstveno ekipo sestavljajo:

Storitve

MEDICINA

Storitve obnovitvene rehabilitacije

Obnovitvena rehabilitacija v Termah Topolšica je zasnovana tako, da vsakemu bolniku omogoči čim boljšo vrnitev v aktivno in neodvisno življenje, prilagojeno njegovim individualnim potrebam in ciljem.

Informacije

Rehabiltacija

Informacije