Medicina Terme Topolšica

Zdravilišče Topolšica je pravi raj za sprostitev in naravno zdravljenje.

Medicina Terme Topolšica

Aktualne novice

ORTOPEDSKI POSVETI

V Termah Topolšica so možni samoplačniški ortopedski posveti. Preglede izvajata Stanislav Ovnič dr.med.spec.ort.

Obseg programa:

 • Opravljamo standardne ortopedske posvete.
 • Ocenjujemo rezultate slikovne diagnostike (rentgen, MRI).
 • Podamo drugo mnenje, kadar že razpolagate z diagnozo in predlogom zdravljenja pri svojem zdravniku, pa bi želeli to preveriti oz. se še dodatno pogovoriti o načrtu zdravljena.

Termini pregledov:

 • Stanislav Ovnič, dr. med. ortoped 13.3.2019 ob 16. uri

Mirjam Salobir, glavna sestra
Telefon: +386 3 8963 132
E-pošta: ambulanta@terme-topolsica.si

AMBULANTNA FIZIOTERAPIJA

V Termah Topolšica opravljamo storitve ambulantne fizioterapije za lokalno in širše območje. Na ambulantno fizioterapijo se lahko naročite na osnovi delovnega naloga za fizioterapijo, ki ga izda izbrani osebni, nadomestni ali napotni zdravnik. Pri naročanju se upošteva stopnja nujnosti in prednostni kriterij, ki je izpisan na delovnem nalogu za fizioterapijo.

NAROČANJE Z DELOVNIM NALOGOM ZA FIZIOTERAPIJO:

 1. Osebno:
  Od ponedeljka do četrtka med 7:00 in 14:30 uro ter v petek med 7:00 in 13:30.
  Delovni nalog oddajte fizioterapevtki na vratih številka 6. Prejeli boste Vprašalnik za fizioterapevtsko obravnavo, ki ga izpolnite in vrnite.
 2. Preko navadne pošte:
  Delovni nalog pošljite na naslov: Fizioterapija, Naravno zdravilišče Topolšica d. d., Topolšica 77, 3326 Topolšica. Pripišite vse potrebne podatke (telefonska številka, naslov, elektronski naslov), da vas lahko obvestimo o pričetku terapij.

Ob prejetju originalnega delovnega naloga vas uvrstimo v čakalno knjigo.

V primeru, da želite opravljati ambulantno fizioterapijo na delovni nalog med bivanjem v našem zdravilišču, pripišite, da boste bivali v hotelu. Bivanje si rezervirate šele, ko vam določimo datum in vas obvestimo o pričetku terapij.

TRENUTNE ČAKALNE DOBE:

 • ZELO HITRO: 14 dni
 • HITRO: 69 dni
 • REDNO: 132 dni

INFORMACIJE

Odgovorna oseba za vodenje čakalnega seznama:
Dijana STOJIČIĆ, administratorka

DELOVNI ČAS AMBULANTNE FIZIOTERAPIJE:

 • ponedeljek – četrtek od 7.00 do 20.00 ure
 • petek od 7.00 do 15.00 ure

ODSOTNOST OD TERAPIJE

V kolikor se dogovorjenega termina ne morete udeležiti,  lahko svojo odsotnost pisno brez navajanja razloga opravičite najpozneje 10 dni pred načrtovano fizioterapevtsko obravnavo in sicer samo enkrat.

Če ne pridete in predhodno ne opravičite svoje odsotnosti, vas črtamo s čakalnega seznama in delovni nalog preneha veljati. V čakalni seznam za isto storitev pri istem izvajalcu se lahko ponovno vpišete šele po 3 mesecih.

Poznejša odpoved termina mora biti pisna in je možna le iz objektivnih razlogov, to pomeni neodložljiv ali nepredvidljiv dogodek, ki vam je onemogočil  prihod na fizioterapevtsko obravnavo (npr. bolezen, smrt v družini, naravna nesreča, prometna nesreča). V primeru opravičenega izostanka vas bomo uvrstili v čakalni seznam na najbližji prosti termin.

Odpoved v nobenem primeru ni več možna po 30 dneh po terminu.

KONTAKTI

Zdraviliška rehabilitacija

TIP 1
vnetne revmatske bolezni (seropozitivni in negativni revmatoidni artritis ter druge sistemske vezivno-tkivne bolezni)

TIP 2
degenerativna obolenja (obraba hrbtenice, ramen, kolen, kolkov in drugih sklepov)

TIP 3
stanje po poškodbah in operacijah na lokomotornem sistemu s prizadetostjo funkcije (stanje po vstavitvi kolčne ali kolenske proteze, stanje po popolnem ali delnem raztrganju Ahilove tetive, stanje po operativnem zdravljenju različnih zlomov, stanje po raztrganju kit ramenskih mišic − rotatorne manšete ali vezi kolenskega sklepa)

TIP 4
nevrološke bolezni, poškodbe in bolezni osrednjega in perifernega živčnega sistema (stanje po možganski kapi, možganski krvavitvi, Parkinsonova bolezen, multipla skleroza ter druge progresivne živčno-mišične bolezni)

Zakaj Terme Topolšica

Termalna voda

Termalna voda (32 °C) je odlična za zdravljenje različnih obolenj:

 • nevrološka obolenja,
 • bolezni hrbtenice in sklepov,
 • stanj po poškodbah, postoperativnih stanj na gibalih,
 • bolezni dihal,
 • lažjih oblik kroničnih obolenj srca in ožilja.
 • Oligomineralna hipoterma, “Ca – Mg – hiddrogenkarbonat”;
 • kationi (mg / kg): natrij 3.44, kalij 1.00, kalcij 61.4, magnezij 14.4, stroncij 0.52, Fe 0.01;
 • anioni (mg / kg): klorid 3.55, fluorid 0.01, jodid 0.01, nitrat 1.86, hidrigensulfid 0.39, sulfat 30.7, hidrogenkarbonat 223.00.

Blaga srednjegorska klima

Zaščitena lega in srednjegorska klima skupaj ustvarjata pogoje za številne sončne dni in preprečujeta nastajanje megle. Terme Topolšica nas zato večji del leta razvajajo v sončnih žarkih. Tovrstne naravne danosti ustvarjajo pogoje za številna naravna zdravljenja.

Ponudba zdraviliških storitev

V Zdravilišču Topolšica izvajamo stacionarno zdraviliško zdravljenje po 45. členu Pravil zdravstvenega zavarovanja, ki ga na predlog specialista v izvidu in posebnega predloga izbranega osebnega zdravnika, odobri imenovani zdravnik. Vsi zaposleni z vestnim delom in zavzetostjo za dobrobit bolnika stremimo k temu, da se izboljša stanje, zaradi katerega nam je bil bolnik zaupan v oskrbo in rehabilitacijo.