Zdravstvene posvetovalnice

Medicina

V Termah Topolšica delujejo štiri zdravstvene posvetovalnice: ortopedska, nevrološka, neurokirurška in fiziatrična. Sodelujemo s priznanimi strokovnjaki iz Bolnišnice Valdoltra, Splošne bolnišnice Slovenj Gradec, Splošne bolnišnice Celje, UKC Ljubljana in UKC Maribor.

Ortopedska

Ortopedija

Ortopedija je veja medicine, ki se ukvarja z zdravljenjem težav mišično-skeletnega sistema. Ortoped (specialist tega področja) išče vzroke za nastanek bolečin v različnih delih telesa v mirovanju in/ali med gibanjem. Zdravljenje teh stanj pa je lahko konzervativno ali kirurško.

Najbolj pogosta stanja, ki jih obravnava ortoped so:

Zdravnik

Dr. MED, specialist ortoped

dr. Nikša Hero

Dr. Nikša Hero, dr. med, je specialist za hrbtenico. Leta 1980 je diplomiral na Medicinski fakulteti na Reki, leta 1983 se je zaposlil v Ortopedski bolnišnici Valdoltra, leta 1989 opravil specialistični izpit iz ortopedije in leta 1999 pa magistriral na podiplomskem študiju v Zagrebu s področja operativnega zdravljenja skolioz. Od 2008 je predstojnik paviljona za kirurgijo hrbtenice in otroško ortopedijo.
Je redni udeleženec Eurospine strokovnih srečanj in predavatelj na Experts Spine Meeting. Leta 2014 je bil izbran za predsednika Vertebrološkega združenja Slovenije, organizacije, ki združuje vse zdravnike, ki se ukvarjajo z zdravljenjem hrbtenice.

Nevrologija

Nevrologija

Nevrologija je veja medicine, ki podriva področje diagnostike in zdravljenja bolezni centralnega, perifernega in avtonomnega živčnega sistema. Gre za bolezni, ki neposredno vplivajo na živčni sistem in stanja, ki prizadenejo živčni sistem.

Najbolj pogoste težave, ki jih nevrolog obravnava so:

Zdravnik

dr. med., specialist nevrokirurg

mag. Igor Tekavčič

Mag. Igor Tekavčič, dr. med., je specialist za hrbtenico, zaposlen v UKC Ljubljana.
Leta 1973 je diplomiral na Medicinski fakulteti v Ljubljani. Specializacijo za nevrokirurgijo pa je zaključil leta 1980. Izpopolnjeval se je tudi v tujini, v Londonu, Stockholmu in Detroitu. Kot svetovalec na področju nevrokirurgije je med leti 1984 in 1989 deloval tudi v Kuvajtu.

Fizikalna medicina in rehabilitacija

Fizikalna medicina in rehabilitacija

Fiziatrija je veja medicine, ki se ukvarja z bolečinami gibalnega sistema, ki so posledica bolezni ali poškodb mišic, kosti, živčevja. Obravnava pri fiziatru je celostna, vključuje zdravljenje z zdravili, priporočila glede metod fizikalne terapije (fizioterapije). Z njim se pogovorite tudi o ustrezni izbiri ortoz (opornic) in drugih medicinskih pripomočkov.

Zdravnik

dr. med., spec. fizikalne medicine in rehabilitacije

Kristina Vogrin Hudopisk

Kristina Vogrin Hudopisk, dr.med., je specialistka fizikalne medicine in rehabilitacije. Je članica slovenskega Združenja za fizikalno in rehabilitacijsko medicino in članica slovenskega Zdravniškega društva.

Leta 2002 je diplomirala na Medicinski fakulteti v Ljubljani, leta 2011 pa opravila specialistični izpit in evropski specialistični izpit iz fizikalne in rehabilitacijske medicine. Od leta 2016 je zaposlena v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec kot predstojnica oddelka za fizikalno medicino in med. rehabilitacijo. Leta 2017 je opravila tudi mednarodni tečaj kineziotapinga.

Od leta 2023 aktivno sodeluje s Fakulteto za zdravstvene in socialne vede Slovenj Gradec kot višja predavateljica in se redno udeležuje strokovnih srečanj doma in v tujini.

Topolšica

TERME TOPOLŠICA

Urnik in cenik zdravstvene posvetovalnice

Ortopedska posvetovalnica

sobota, 15.6.2024 : 14:00 – 16:00

Nevrokirurška posvetovalnica

petek, 7.6.2024 : 16:00 – 18:00

Fiziatrična posvetovalnica

ponedeljek, 3.6.2024 : 16:00 – 18:00

Storitev
Vrednost
Prvi posvet
100 €
Posvet z razširjenim mnenjem
120 €
Ponovni posvet
60 €
Krajši posvet pri zdravniku
40 €
Informacije

Informacije

Kontakt

E: medicina@terme-topolsica.si

T: 03 896 31 19 ali 03 896 31 16

Mobitel: 041 588 878

Naročanje

Preko telefona vsak delovni dan od 8. do 10. ure in od 12. do 14. ure.
Po e-mailu odpišemo v najkrajšem možnem času, tudi izven delovnega časa ambulant.

Reference

TERME TOPOLŠICA

Zaupajo nam