Rehabilitacija oseb z multiplo sklerozo

Medicina

Rehabilitacija

MEDICINA

O bolezni in rehabilitaciji

Multipla skleroza (MS) je kronična avtoimunska bolezen osrednjega živčnega sistema, ki prizadene možgane in hrbtenjačo. Bolezen povzroča poškodbe mielinske ovojnice, ki obdaja in ščiti živčna vlakna. Ko se mielinska ovojnica poškoduje, se prenašanje živčnih impulzov upočasni ali celo ustavi, kar vodi do različnih nevroloških simptomov.

Rehabilitacija bolnikov z multiplo sklerozo (MS) je ključnega pomena za izboljšanje kakovosti življenja, ohranjanje funkcionalnih sposobnosti in zmanjševanje simptomov bolezni. Rehabilitacijski programi so individualizirani in prilagojeni potrebam vsakega posameznika glede na resnost in naravo simptomov.

Izvedba

PREVENTIVNI PROGRAMI

Cilji rehabilitacije

Izvedba

PREVENTIVNI PROGRAMI

Komponente rehabilitacije

Rehabilitacija bolnikov z MS vključuje več različnih komponent, ki se izvajajo v interdisciplinarnem pristopu.

Izvedba

PREVENTIVNI PROGRAMI

1. Fizioterapija in kinezioterapija

Fizioterapija je osrednji del rehabilitacije in vključuje:

Izvedba

PREVENTIVNI PROGRAMI

2. Delovna terapija

Delovna terapija pomaga bolnikom pri obvladovanju vsakodnevnih aktivnosti in vključuje:

Izvedba

PREVENTIVNI PROGRAMI

3. Dodatne terapevtske intervencije

Poleg osnovnih komponent rehabilitacije lahko vključujejo tudi:

Narava

Rehabilitacijski program

Nastanitev in ponudba

Bolnikom omogočamo nastanitev v hotelu Vesna ali hotelu Mladika. V hotelu Mladika je negovalni oddelek, ki je od ostalih hotelskih kapacitet ločen. Ima svoj oddelek fizioterapije, delovne terapije, specialistične ambulante, telovadnico in masažne prostore. Vsi ti prostori se nahajajo tudi v hotelu Vesna. Center, vključno s sobami, je prilagojen bolnikom, ki imajo omejeno gibljivost.

Hotel Vesna Sobe
Program

Rehabilitacijski Program

Celostni pristop

Rehabilitacija bolnikov z MS zahteva celostni pristop, ki vključuje sodelovanje več specialistov, vključno z nevrologi, fizioterapevti, delovnimi terapevti, logopedi, psihologi in socialnimi delavci. Individualiziran načrt rehabilitacije je prilagojen specifičnim potrebam bolnika in se redno prilagaja glede na spremembe v njihovem zdravstvenem stanju.

Rehabilitacija je ključnega pomena za izboljšanje funkcionalnih sposobnosti in kakovosti življenja bolnikov z multiplo sklerozo. S pravilnim in pravočasnim pristopom lahko bolniki dosežejo večjo neodvisnost in boljše obvladovanje simptomov.

Informacije

Rehabiltacija

Informacije

Medicina

PAKETI

Posebna samoplačniška ponudba