Medicina Terme Topolšica

Zdravilišče Topolšica je pravi raj za sprostitev in naravno zdravljenje.

Medicina Terme Topolšica

Aktualne novice

Spoštovani !

Želimo vas obvestiti, da v Termah Topolšica v okviru referenčnega centra za zdravljenje nevroloških bolezni tudi v mesecu novembru nadaljujemo s samoplačniško nevrološko ambulanto in posvetovalnico.

Pacientom na zdraviliškem zdravljenju, standard 4, pa je hkrati v tem okviru na razpolago brezplačni posvet o poteku zdravljenja, kar pomeni dodatno kvaliteto za paciente, napotene k nam na zdraviliško zdravljenje.


Ambulanta je enkrat tedensko in sicer:

 • v četrtek, 09. 11. 2017 od 9. ure dalje Hrvoje Božić, dr.med., specialist nevrologije iz UKC Maribor,
 • v četrtek, 16.11. 2017 od 17. ure dalje Prim. Dušan Flisar, dr.med., specialist nevrologije iz UKC – Nevrološka klinika Ljubljana,
 • v sredo, 22.11. 2017 od 16. ure dalje Iwona Ewa Kosi, dr.med., specialistka nevrologije iz Splošne bolnišnice Celje,
 • v četrtek, 30.11. 2017 od 16. ure dalje Eva Mori, dr.med., specialistka nevrologije iz Splošne bolnišnice Slovenj Gradec.

Prosimo, če lahko vaše paciente o tem obvestite.

Še posebej se tudi priporočamo  za napotitve na ambulantno in stacionarno zdraviliško zdravljenje z vašim predlogom in odločbo imenovanega zdravnika ZZZS.

Želeli bi vas  obvestiti, da smo z letom 2017 okrepili naš strokovni tim s področja fizikalne medicine in rehabilitacije. Pridružili so se nam:

 • Prim.asist.mag. Lidija Plaskan, dr.med., specialistka fizikalne medicine in rehabilitacije iz Splošne bolnišnice Celje,
 • Kristina Vogrin Hudopisk, dr.med., specialistka fizikalne medicine in rehabilitacije iz Splošne bolnišnice Slovenj Gradec in
 • Ana Golež, dr.med., specialistka fizikalne medicine in rehabilitacije iz Splošne bolnišnice Celje.

Odgovorna kontaktna oseba za zdraviliško zdravljenje in specialistične ambulante je:

Mirjam Salobir, glavna sestra
Telefon: +386 3 8963 132
E-pošta: ambulanta@t-topolsica.si

ORTOPEDSKI PREGLEDI

V Termah Topolšica so možni samoplačniški ortopedski pregledi. Preglede izvajata Stanislav Ovnič dr.med.spec.ort in Jakob Merkač, dr. med.

Obseg programa:

 • Opravljamo standardne ortopedske preglede.
 • Ocenjujemo rezultate slikovne diagnostike (rentgen, MRI).
 • Podamo drugo mnenje, kadar že razpolagate z diagnozo in predlogom zdravljenja pri svojem zdravniku, pa bi želeli to preveriti oz. se še dodatno pogovoriti o načrtu zdravljena.

Termini pregledov:

 • 15.11.2017 ob 16.00, Stanislav Ovnič, dr. med., specialist ortoped iz Splošne bolnišnice Slovenj Gradec,
 • 27.11.2017 ob 16.00 Jakob Merkač, dr. med., specialist ortopedske kirurgije iz Splošne bolnišnice Slovenj Gradec.

Mirjam Salobir, glavna sestra
Telefon: +386 3 8963 132
E-pošta: ambulanta@t-topolsica.si

AMBULANTNA FIZIOTERAPIJA

V Termah Topolšica opravljamo storitve ambulantne fizioterapije za lokalno in širše območje. Na ambulantno fizioterapijo se lahko naročite na osnovi delovnega naloga za fizioterapijo, ki ga izda izbrani osebni, nadomestni ali napotni zdravnik. Pri naročanju se upošteva stopnja nujnosti in prednostni kriterij, ki je izpisan na delovnem nalogu za fizioterapijo.

NAROČANJE Z DELOVNIM NALOGOM ZA FIZIOTERAPIJO:

 1. Osebno : od ponedeljka do petka med 8:00 in 13:00 uro.
  Delovni nalog oddajte fizioterapevtki na vratih številka 6. Prejeli boste Vprašalnik za fizioterapevtsko obravnavo, ki ga prosim izpolnite in vrnite.
 2. Po elektronski pošti:
  kopijo delovnega naloga pošljite po elektronski pošti na elektronski naslov fizioterapija@t-topolsica.si preko katere boste prejeli nadaljnja navodila. Za uradno potrditev rezerviranega termina morate v petih dneh poslati originalni delovni nalog, sicer vas iz čakalne vrste izbrišemo.
 3. Preko navadne pošte:
  delovni nalog pošljite na naslov: Fizioterapija, Naravno zdravilišče Topolšica d. d., Topolšica 77, 3326 Topolšica. Pripišite vse potrebne podatke (telefonska številka, elektronski naslov), da vas lahko obvestimo o pričetku terapij.

Na vse tri načine si rezervirate termin v čakalnem seznamu.

V primeru, da želite opravljati ambulantno fizioterapijo na delovni nalog med bivanjem v našem zdravilišču, nam pošljite delovni nalog po elektronski pošti ali preko navadne pošte in pripišite, da boste bivali v hotelu. Bivanje si rezervirate, ko Vam določimo datum in Vas obvestimo o pričetku opravljanja fizioterapije.

TRENUTNE ČAKALNE DOBE:

 • HITRO: 69 dni
 • REDNO: 118 dni

Paciente naročamo:

 • od ponedeljka do petka  od 8 do 13 ure.

Odgovorna oseba za vodenje čakalnega seznama:
Dijana STOJIČIĆ, administratorka

DELOVNI ČAS AMBULANTNE FIZIOTERAPIJE:

 • ponedeljek – četrtek od 7.00 do 20.00 ure
 • petek od 7.00 do 15.00 ure

DODATNE INFORMACIJE:

ODSOTNOST OD TERAPIJE

V kolikor se dogovorjenega termina ne morete udeležiti, morate svojo odsotnost pisno ali ustno opravičiti v 14 dneh od datuma načrtovane fizioterapevtske obravnave. V tem primeru Vam bomo poiskali ustrezni nadomestni termin. V primeru ustnega opravičila, nam morate podati še pisno opravičilo v treh dneh po preteku 14 dni.

Za upravičeno odsotnost se šteje nepredvidljiv in neodložljiv dogodek (bolezen, smrt v družini, naravna nesreča, ipd.), ki Vam je fizično onemogočil prihod na fizioterapevtsko obravnavo. V primeru opravičenega izostanka Vas bomo uvrstili v čakalni seznam na najbližji prosti termin.

V primeru, da opravičila ne podate, oziroma se odsotnost ne more vrednotiti kot opravičljiva, Vas bomo v skladu s predpisi 15. dan po načrtovanem pregledu izbrisali iz čakalnega seznama za načrtovano fizioterapevtsko obravnavo in o tem napravili zaznamek v zdravstveni dokumentaciji. Delovni nalog bomo vrnili zdravniku.

FIZIATRIČNI PREGLEDI

Ukvarjamo se s stanji po poškodbah gibal z vnetnimi revmatskimi obolenji in artrotičnimi spremembami hrbtenice in sklepov.

Samoplačniške fiziatrične preglede opravljamo ob ponedeljkih od 8-13h, po predhodnem naročilu. Izvaja jih Alenka Košir dr. med. spec. fizikalne in rehabilitacijske medicine.

Akcijska cena  60,00 EUR.
Posvet (brez izvida), 15,00 EUR.

Termini pregledov:

 • 26.8.2017 in 13.9. od 16.00 ure dalje Stanislav Ovnič, dr. med., specialist ortoped iz Splošne bolnišnice Slovenj Gradec,
 • 21.9.2017 od 17.00 ure dalje Jakob Merkač, dr. med., specialist ortopedske kirurgije iz Splošne bolnišnice Slovenj Gradec.

Naročila in dodatne informacije:
T: 03 896 31 32
M: ambulanta@t-topolsica.si

KONTAKTI

Zdraviliška rehabilitacija

TIP 1
vnetne revmatske bolezni (seropozitivni in negativni revmatoidni artritis ter druge sistemske vezivno-tkivne bolezni)

TIP 2
degenerativna obolenja (obraba hrbtenice, ramen, kolen, kolkov in drugih sklepov)

TIP 3
stanje po poškodbah in operacijah na lokomotornem sistemu s prizadetostjo funkcije (stanje po vstavitvi kolčne ali kolenske proteze, stanje po popolnem ali delnem raztrganju Ahilove tetive, stanje po operativnem zdravljenju različnih zlomov, stanje po raztrganju kit ramenskih mišic − rotatorne manšete ali vezi kolenskega sklepa)

TIP 4
nevrološke bolezni, poškodbe in bolezni osrednjega in perifernega živčnega sistema (stanje po možganski kapi, možganski krvavitvi, Parkinsonova bolezen, multipla skleroza ter druge progresivne živčno-mišične bolezni)

Zakaj Terme Topolšica

Termalna voda

Termalna voda (32 °C) je odlična za zdravljenje različnih obolenj:

 • bolezni hrbtenice in sklepov,
 • stanj po poškodbah, postoperativnih stanj na gibalih,
 • bolezni dihal,
 • lažjih oblik kroničnih obolenj srca in ožilja.
 • Oligomineralna hipoterma, “Ca – Mg – hiddrogenkarbonat”;
 • kationi (mg / kg): natrij 3.44, kalij 1.00, kalcij 61.4, magnezij 14.4, stroncij 0.52, Fe 0.01;
 • anioni (mg / kg): klorid 3.55, fluorid 0.01, jodid 0.01, nitrat 1.86, hidrigensulfid 0.39, sulfat 30.7, hidrogenkarbonat 223.00.

Blaga srednjegorska klima

Zaščitena lega in srednjegorska klima skupaj ustvarjata pogoje za številne sončne dni in preprečujeta nastajanje megle. Terme Topolšica nas zato večji del leta razvajajo v sončnih žarkih. Tovrstne naravne danosti ustvarjajo pogoje za številna naravna zdravljenja.

Ponudba zdraviliških storitev

V Zdravilišču Topolšica izvajamo stacionarno zdraviliško zdravljenje po 45. členu Pravil zdravstvenega zavarovanja, ki ga na predlog specialista v izvidu in posebnega predloga izbranega osebnega zdravnika, odobri imenovani zdravnik. Vsi zaposleni z vestnim delom in zavzetostjo za dobrobit bolnika stremimo k temu, da se izboljša stanje, zaradi katerega nam je bil bolnik zaupan v oskrbo in rehabilitacijo.