Medicina Terme Topolšica

Zdravilišče Topolšica je pravi raj za sprostitev in naravno zdravljenje.

Medicina Terme Topolšica

Zdravilišče Topolšica je pravi raj za sprostitev in naravno zdravljenje.

Terme Topolšica so zaradi svojih naravnih danosti od nekdaj veljale za prvovrstno zdravilišče.
Zdravilna termalna voda, čista in neokrnjena narava ter medicinsko osebje z vrhunskih znanjem predstavljajo idealne pogoje za zdravljenje bolezni dihal, lažjih kroničnih obolenj srca in ožilja, revmatizmov, obolenj hrbtenice in sklepov ter premagovanje stresa.

V Zdravilišču Topolšica izvajamo stacionarno zdraviliško zdravljenje po 45. členu Pravil zdravstvenega zavarovanja, ki ga na predlog specialista v izvidu in posebnega predloga izbranega osebnega zdravnika, odobri imenovani zdravnik.

Z odličnimi medicinskimi sestrami izvajamo nego, z vrhunskimi fizioterapevti in delovnimi terapevti izvajamo zdraviliško rehabilitacijo za naslednje standarde medicinske rehabilitacije:

Zdraviliška rehabilitacija traja 14 dni, na predlog zdravnika v zdravilišču pa se lahko podaljša največ do 28 dni, če tako določi imenovani zdravnik. Zdraviliška rehabilitacija se odobri, kadar je pri bolniku pričakovati bistveno izboljšanje zdravstvenega stanja za daljši čas, povrnitev funkcionalne in delovne sposobnosti, preprečitev napredovanja bolezni ali zmanjšanja pogostnosti zadržanosti z dela zaradi bolezni.

V Naravnem zdravilišču Topolšica vsi zaposleni z vestnim delom in zavzetostjo za dobrobit bolnika stremimo k temu, da se izboljša stanje, zaradi katerega nam je bil bolnik zaupan v oskrbo in rehabilitacijo.

KONTAKTI

Zdraviliška rehabilitacija

TIP 1
vnetne revmatske bolezni (seropozitivni in negativni revmatoidni artritis ter druge sistemske vezivno-tkivne bolezni)

TIP 2
degenerativna obolenja (obraba hrbtenice, ramen, kolen, kolkov in drugih sklepov)

TIP 3
stanje po poškodbah in operacijah na lokomotornem sistemu s prizadetostjo funkcije (stanje po vstavitvi kolčne ali kolenske proteze, stanje po popolnem ali delnem raztrganju Ahilove tetive, stanje po operativnem zdravljenju različnih zlomov, stanje po raztrganju kit ramenskih mišic − rotatorne manšete ali vezi kolenskega sklepa)

TIP 4
nevrološke bolezni, poškodbe in bolezni osrednjega in perifernega živčnega sistema (stanje po možganski kapi, možganski krvavitvi, Parkinsonova bolezen, multipla skleroza ter druge progresivne živčno-mišične bolezni)

Zakaj Terme Topolšica

Termalna voda

Termalna voda (32 °C) je odlična za zdravljenje različnih obolenj:

  • bolezni hrbtenice in sklepov,
  • stanj po poškodbah, postoperativnih stanj na gibalih,
  • bolezni dihal,
  • lažjih oblik kroničnih obolenj srca in ožilja.
  • Oligomineralna hipoterma, “Ca – Mg – hiddrogenkarbonat”;
  • kationi (mg / kg): natrij 3.44, kalij 1.00, kalcij 61.4, magnezij 14.4, stroncij 0.52, Fe 0.01;
  • anioni (mg / kg): klorid 3.55, fluorid 0.01, jodid 0.01, nitrat 1.86, hidrigensulfid 0.39, sulfat 30.7, hidrogenkarbonat 223.00.

Blaga srednjegorska klima

Zaščitena lega in srednjegorska klima skupaj ustvarjata pogoje za številne sončne dni in preprečujeta nastajanje megle. Terme Topolšica nas zato večji del leta razvajajo v sončnih žarkih. Tovrstne naravne danosti ustvarjajo pogoje za številna naravna zdravljenja.

Ponudba zdraviliških storitev

V Zdravilišču Topolšica izvajamo stacionarno zdraviliško zdravljenje po 45. členu Pravil zdravstvenega zavarovanja, ki ga na predlog specialista v izvidu in posebnega predloga izbranega osebnega zdravnika, odobri imenovani zdravnik. Vsi zaposleni z vestnim delom in zavzetostjo za dobrobit bolnika stremimo k temu, da se izboljša stanje, zaradi katerega nam je bil bolnik zaupan v oskrbo in rehabilitacijo.