Terme Topolšica

Naravno zdravilišče Terme Topolšica

Ko korak zaide z glavnih poti, tja v osrčje narave, se pred njim razpre neskončna paleta prvinskih doživljajev. Vonj po gozdu, ki napolni pljuča. Svoboda, ki prihaja od sonca. Moč termalnih voda, ki vre iz nedrja zemlje. Občutja, ki prepričajo, da razvajanje ni le beseda.

Prepustite se harmoniji užitkov in wellness doživetij. Naj vas razvajajo topli dotiki tisočerih modrosti narave.

Dobrodošli v templju sprostitve in zdravja Term Topolšica.

Ob jugovzhodnem vznožju hriba Lom, kjer so nekoč kraljevali visoki topoli, je iz zemlje privrela voda. Čista kakor biser, živa kakor življenje samo. Termalni vrelec je v dolino Toplice vse od 16. stoletja privabljal tiste, ki cenijo moč naravnega.

Tam, na robu gozda, danes stoji sodobno zdravilišče, ki razvaja z vsem, kar ponuja narava.

Kontakt & informacije

Naravno zdravilišče Topolšica, d. d.
Topolšica 77
SI-3326 Topolšica

Recepcija: +386 3 896 3 100
Wellness: +386 3 896 3 170
Medicina: +386 3 896 3 132

Moč termalne vode

Moč termalne vode je v dolino Toplice obiskovalce privabljala že v 16. stoletju. Nadnjo se je navduševal tudi ljubljanski škof Tomaž Hren. Toplice, znane kot Florjanove, so leta 1838 odprli za javnost. Za izkoriščanje v zdravilne namene je bil termalni izvir urejen šele šest desetletij kasneje. Takrat so zgradili prve stavbe za sezonske goste.

Ob prelomu stoletja se je v Topolšici že pričelo strokovno vodeno fizikalno-dietno zdravilišče.

Razgibano življenje zdravilišča

Josip Vošnjak je v svojih Spominih (1905) takole dokumentiral čas razgibanega življenja v Topolšici:

“Tudi navaden obiskovalec se ne more več za 3 krajcarje kopati. Prejšnja idila s priprosto kmetsko postrežbo za ljudi krepkih čutnic se je morala umakniti modernemu zdravilišču za moderne nevrastenike. Tod letajo od velikomestnega življenja prenasičene moške in ženske osebe bose po peščenih potih, se djo peči solnčnim žarkom in spe v odprtih kolibah, da si popravijo svoje razdrapane čutnice vsaj za čas do prihodnje sezone.”

Terme Topolšica

V osemdesetih letih je na temelju zdraviliške tradicije zrasel sodoben zdraviliško-turistični kompleks z visokokakovostno hotelsko in gostinsko ponudbo ter s številnimi rekreacijskimi in drugimi spremljevalnimi dejavnostmi.