Novice

Pridružite se nam na dogodku Od pridelka do izdelka

Pridružite

Preživite dan zdravo v sožitju z naravo in se udeležite našega dogodka “Od pridelka do izdelka”, ki vas bo popeljal v čudoviti svet dobrot narave! 🌱🌸🍒🐝

Z nami bodo lokalni ponudniki domačih dobrot, ki jih boste lahko poskusili, odnesli domov, na delavnicah pa se boste naučili veščin, ki jih do sedaj še niste poznali! 🔝🔝

Za prešerno vzdušje bo poskrbela glasba v živo, otroci pa se bodo zabavali na otroški animaciji.

 

 

DOŽIVITE NARAVO IN POSKUSITE NJENE DOBROTE:
🌱 Opazujte življenje čebel v steklenem panju
🌱 Naučite se izdelati sveče iz čebeljega voska
🌱 Preizkusite se v izdelavi okraskov in nakita
🌱 Spoznajte zdravilna zelišča
🌱 Degustirajte domače zeliščne čaje
🌱 Poizkusite izdelke iz sivke
🌱 Privoščite si dobrote iz domače ekološke kmetije
🌱 Vgravirajte svoje ime na lesene izdelke
🌱 In še mnogo več…

Dogodek “Od pridelka do izdelka” je brezplačen, poučen in primeren za vse ljubitelje narave. Vabljeni!

S svojimi izdelki in delavnicami se bodo predstavili naslednji ponudniki:

🌱 ČEBELARSTVO DREV

Čebelarstvo, je kmetijska panoga, ki se ukvarja z gojitvijo čebel z namenom pridobivanja njihovih proizvodov, predvsem medu in voska, pa tudi za opraševanje. Glavni čebelji proizvod je med. Med je hrana, poživilo ter zdravilo. Vrst medu je veliko, po celem svetu verjetno več kot 20 tisoč. Pri nas so med bolj znanimi gozdni, cvetlični, kostanjev, akacijev, žajbljev, lipov sončnični in hojev med. Vse te različne vrste medu boste lahko poskusili na stojnici in izvedeli kakšen je postopek izdelave medu in ostalih medenih izdelkov.

🌱 BLUE HILL

V idiličnem okolju, na hribčku umaknjenem od mestnega vrveža rastejo prave sivke Blue Hill. V objemu narave jih negujejo na povsem naraven način. Vso delo na polju je opravljeno ročno, poleg tega pa ne uporabljajo nobenih pesticidov ali umetnih gnojil. Prvi zametki polja segajo v leto 2015, ko so zasadili prvih 200 sivk. Nato pa v naslednjih letih še nekaj čez 2000, tako danes polja štejejo okoli 2500 grmov. Prava sivka ni samo dišavnica. Lahko jo uporabljamo tudi kot zelišče ali začimbo, kar nam omogoči širši spekter uporabe. Pri njih poleg eteričnega olja in hidrolata lahko dobite tudi suho cvetje za čaj, začimbno sol, sirup, likerje,…
Vsi izdelki so iz lastne proizvodnje, zato so skoraj vsi narejeni v omejenih količinah. Gre za unikatne in izvirne izdelke, ki so v svojem okusu specifični in posebni. Njihov največji ponos pa sta eterično olje in hidrolat, ki je destiliran v popolnoma bakrenem kotlu. Kotel je narejen po več stoletij znani portugalski tradiciji rokodelcev in omogoča visokokakovostni končni produkt.

🌱 DRUŠTVO ZELIŠČARJEV VELENJE

Na splošno velja, da so zelišča rastline, ki vsebujejo aromatične snovi in se uporabljajo v prehrani, farmaciji in kozmetični industriji. Od drugih rastlin jih ločijo različne učinkovine, kot so eterična olja, grenčične in mineralne snovi. Po ocenah strokovnjakov je približno 20.000 rastlinskih vrst, ki vsebujejo različne zdravilne snovi, od tega pa je raziskanih le okoli 500 vrst. Veliko vrst čajev bo predstavljenih na stojnici društva zeliščarjev.

🌱 POEZIJA LESA M & R

Mehki dotik lesa, vonj sveže brušenega, in obdelanega lesa je balzam za dušo in telo. Rodbine naših prednikov so že od nekdaj povezane z lesom. Čeprav so poklici kot so kolarji, sodarji, tesarji počasi izgubili svojo vrednost pa je želja po druženju z lesom ostala. Tako se je začel razvoj malega podjetja z izdelovanjem izdelkov iz domačega lesa. Drevesa kot so oreh, jablana, sliva, češnja imajo poleg okusnih plodov v svojem steblu skrito umetnino barv in struktur. Če se temu doda še obdelava z človeško roko, lahko nastanejo neverjetni izdelki.

🌱 MIMI PETITE ART

Vsak mojster, umetnik je bil na začetku amater. Na stojnici ustvarjalnih izdelkov se lahko preizkusite v izdelavi ročnih izdelkov. Na stojnici si boste lahko ogledali ročno izdelan nakit, majice in še mnogo drugih izdelkov, ki jih z svojo ustvarjalnostjo izdelujejo v Mimi petite art.

🌱 EKOLOŠKA KMETIJA POTOČNIK POPRASK
Na Ekološki kmetiji v Skornem pri Šmartnem ob Paki se zavedajo kako pomembna je kvaliteta materialov in kvalitetno izpeljana storitev. Ogrevajo se na lastno biomaso tako skrbijo za pridobivanje energije iz obnovljivih virov. Njihove živali so deležne ljubezni in veselega življenja. Vsi izdelki so pridelani z mnogo truda in na naraven način. Ekološka kmetija se bo na naši stojnici predstavila z raznimi domačimi marmeladami, piškoti in sirupi.

Posebna ponudba

Morda vas zanima

Ponudba
Namestitve

Naše namestitve

Namestitve
Hotel

Hotel

Zagotavljamo vam udobno bivanje z odličnimi storitvami.

poglej nastanitev
Družinski apartmaji

Družinski apartmaji

Izberite udobje štirih zvezdic v srcu narave.

poglej nastanitev