Health

Rehabilitation for people with fibromyalgia

V Naravnem zdravilišču Topolšica se zavedamo, kako težko je življenje s kronično bolečino in utrujenostjo, ter še številnimi drugimi možnimi simptomi fibromialgije ( jutranja okorelost, občutljivost na mraz, boleče točke v mišicah, nespečnost, glavoboli, motnje spomina, koncentracije, občutek oteklih, mrzlih rok in nog, bolečine v trebuhu, motnjame prebave, pogosto in pekoče uriniranje, suhost sluznic, prestrašenost, depresija).

Zavedamo se, da je pri fibromialgiji potrebno dobro vodeno zdravljenje z zdravili, ki ga je treba kombinirati z gibanjem ( hojo, razteznimi vajami, vajami za moč ), pregrevanjem, sprostitvenimi in motivacijskimi tehnikami.

Strokovno fizioterapevtsko obravnavo lahko opravite tudi preko Delovnega naloga, ki Vam ga napiše osebni zdravnik. Najmanj 45 dni prej preden boste bivali v Termah Topolšica, nam pošljite Delovni nalog na katerega s svinčnikom pripišite številko Vašega mobitela in termin v katerem ste si rezervirali hotel Vesna. Vnesli Vas bomo v čakalno knjigo in Vam sporočili možen termin terapij.

Medicina

Paket rehabilitacije oseb z fibromialgijo

Ker fibromialgijo in težave ljudi s to boleznijo dobro poznamo, smo zelo znižali cene terapij, ki blagodejno vplivajo na simptome te bolezni. Želimo Vam dobro počutje v našem zdravilišču in izboljšanje zdravstvenega stanja.

Paket
  • Plavanje v termalni vodi in uporaba savne v hotelu Vesna ( za goste hotela je zastonj)
  • Savnanje v deželi savn, kjer je tudi whirpool in zunanji bazen ( cena je odvisna od bivanja v hotelu in dneva v tednu)
  • Svetenje s polikromatsko fototerapijo, ki deluje protibolečinsko (priporočljivo je svetenje 10-15 min na enem bolečem mestu). Zmanjša se tudi napetost v osvetljevanem predelu in izboljša prekrvavitev in regeneracija tega predela. Traja 15 min in stane 10 EUR.
  • Podvodna masaža, kjer lahko sami določite temperaturo in moč curka. S tako masažo izboljšamo prekrvavitev, dosežemo relaksacijo mišic in zmanjšamo bolečino. Traja 30 min in stane 16 EUR.
  • Parafinska jagodna obloga za roke Vam roke ogreje, izboljša prekrvavitev, neguje kožo in zmanjša občutek okorelosti prstov. Stane 10EUR.
  • Topla obloga vratu ali križa ali kakšnega drugega bolečega dela telesa zmanjša bolečino, izboljša prekrvavitev in zmanjša napetost mišic. Dve oblogi 16 EUR.
  • Polovična masaža s toplimi kamni vas dobro ogreje in z nežnimi potegi toplih kamnov sprosti mišice in zmanjša bolečino. Med masažo vam maser dele telesa, ki jih ne masira greje s toplo oblogo in toplimi kamni. Masaža traja 30 min., 10 min. počivate s toplimi oblogami na bolečih delih telesa. Stane 30 EUR Masaža celega telesa s toplimi kamni pa 50EUR in traja 90 min.
  • Limfna drenaža na aparatu zmanjša občutek oteklosti in teže nog. Na noge vam namestimo »manšete«, ki segajo od podplata do dimelj. Prijetni pritiski in popuščanje manšet pod vplivom vpihovanega zraka, privedejo do boljšega kroženja limfe ( medcelične tekočine). Po terapiji, ki traja 30 min, imate občutek lažjih in manj oteklih nog. Terapija stane 16 EUR.
  • Antistresna masaža obraza, lasišča in vratu, je edinstvena terapija, pri kateri izkušena terapevtka uporablja tehnike shiatsu, klasične masaže in reiki. S tem v Vas sproži občutek polne sprostitve in ugodja. Stane 25 EUR in traja 30 min.
  • Hojo s pohodnimi palicami, vam v primeru koriščenja vsaj še ene storitve v Naravnem zdravilišču Topolšica, nudimo zastonj. Vključno z izposojo palic!
Pravice zavarovanca do vrste in obsega storitev Terapij, ki jih predpiše strokovno usposobljena fizioterapevtka na podlagi Delovnega naloga za fizioterapijo, Vam ni potrebno plačati. Krije jih ZZZS.

Ker bolezen dobro poznamo, smo za Vas sestavili cenovno zelo ugoden program še dodatnih možnih samoplačniških terapij, ki bo zagotovo omilil težave, ki jih povzroča fibromialgija.

Medical centre

Information

Information

AMBULANTORY PHYSIOTHERAPY
T: +386 3 896 34 59
E: ambulantna.fth@terme-topolsica.si

HEAD NURSE
Branka Šifer Grobelnik, BSc in health care
T: +386 3 896 31 32
E: ambulanta@terme-topolsica.si

NURSING DEPARTMENT MLADIKA
T: +386 3 896 32 88
E: ambulanta@terme-topolsica.si

PHYSIOTHERAPY
Emilija Ostervuh, Head Physiotherapist
T: +386 3 896 34 71
E: fizioterapija@terme-topolsica.si