Osvežitev telesa in duha

Svet savn

Svet savn vam ponuja edinstveno petzvezdično doživetje v sodobnih savnah, termalnih bazenih z mehurčki, v osvežitveni ledeni jami in na zdravilni knajpovi terasi. Poživljajoči naravni vonji bodo odprli vaše čute, udobna počivališča in osvežilni napitki pa vam bodo povrnili novih moči. Modrosti narave boste lahko prisluhnili na terasi wellness centra s čudovitim pogledom na zeleno okolico in doživeli sprostitev, ki je doslej še niste poznali.

Savne

Finska savna in ekstremna finska savna

Najbolj znana vrsta savne, tj. finska savna, vas bo ogrela v prijetnem lesenem ambientu. Temperatura doseže od 80 do 90°C, vlažnost zraka pa je približno 15%. Zdravilni tretma finske savne bo okrepil vaš imunski sistem, pomagal razstrupiti telo in slednjega pripravil na vsakodnevni napor. Finska savna je odličen način za sprostitev duha in telesa. Ekstremno finsko savno priporočamo bolj izkušenim ljubiteljim savnanja. Temperatura doseže do 95 °C.

Finska
Svet savn
Svet savn
Svet savn
Svet savn
Svet savn

Parna savna

Sodobna različica tradicionalne parne savne, ki so jo poznali že stari Rimljani, je zaradi edinstvene kombinacije temperature in vlažnosti idealna za sprostitev. Parna inhalacija, ki jo ustvarja, še posebej blagodejno vpliva na dihalna. Temperatura doseže do 55 °C, vlažnost zraka je 100 %. Parna savna je izjemno učinkovita pri čiščenju kože, saj odpira kožne pore. Pomaga pri sproščanju mišic in razstrupljanju organizma.

Parna

Zeliščna savna in bio zeliščna savna

Zeliščna savna sodi med vlažne finske savne z vlažnostjo zraka od 24 do 35 %. Zaradi slednje je temperatura v zeliščni savni nižja, doseže do 70 °C. Zaradi nižjih temperatur je priporočljivo savnanje začeti v tej savni. Aromatična zelišča odprejo pore, očistijo dihalne poti in sproščujoče vplivajo na telo. Zeliščna savna sprošča mišice in blagodejno vpliva na živčni sistem. Pomaga pri razstrupljanju in razbremenjevanju krvnega obtoka. V bio zeliščni savni vas razvajamo z ekološko pridelanimi zelišči, ki pri visokih temperaturah razvijejo še bolj intenzivne vonjave.

Bio
Svet savn
Svet savn
Svet savn
Svet savn
Svet savn

Solna savna

Solna savna svoje začetke beleži v času prvih olimpijskih iger, ko so grški atleti solne kopeli uporabljali za pospeševanje prekrvavitve in dihanja kože, s čimer so pripomogli k boljšemu počutju. Še danes solna savna velja za učinkovit način izboljšanja telesne pripravljenosti in počutja. Deluje kot odličen naravni piling, ki koži povrne svežino. Temperatura doseže do 55 °C, vlažnost zraka pa tudi do 100 %.

Solna

Blatna savna

Temperatura v blatni savni doseže 55 °C, vlažnost zraka je do 100%. Tretma se izvaja v parni savni. Blatna savna je odlična za izboljšanje delovanja notranjih organov. Vpliva na boljšo prekrvavitev ter lajša bolečine v križu in sklepih.

Blatna
Svet savn
Svet savn
Svet savn
Svet savn
Svet savn
Svet savn

Medena savna

Medena savna je pravo naravno doživetje. Tretma se izvaja v parnih kopelih, kar okrepi zdravilne učinke medene terapije. Med je najstarejše sredstvo za nego kože, ki na naraven način regulira vsebnost vlage v koži. Naredi jo mehko in nežno. Deluje antibakterijsko ter kožo napolni z vitamini in drugimi zdravilnimi elementi.

Medena

Laconium savna

Laconium savna deluje očiščevalno, pospešuje potenje in pomaga pri razstrupljanju telesa. Spodbuja delovanje srca in ožilja. Temperatura doseže do 50 °C, vlažnost zraka je do 100 %. Zaradi nižjih temperatur je laconium savna primerna za začetno ogrevanje telesa.

Laconium
Svet savn
Svet savn
Svet savn
Svet savn
Svet savn

Ledena jama

Sestavni del rituala savnanja je hitro ohlajanje. Ohlajevalna terapija v ledeni jami vas bo osvežila in blagodejno vplivala na vaše počutje. Vroče-hladne terapije namreč pospešujejo cirkulacijo in zvišujejo odpornost telesa.

Ledena

Knajpanje

Knajpove terapije so učinkovit naravni način dvigovanja imunskega sistema. Knajpanje na terasi wellness centra s čudovitim pogledom na zeleno naravo bo okrepilo vaš organizem in ga obvarovalo pred negativnimi vplivi in stresi.

Knajp
Svet savn
Svet savn
Svet savn
Svet savn
Svet savn
Svet savn

Prostori za počitek

V wellness centru so vam na voljo trije prostori za počitek, kjer bomo poskrbeli za vaše udobje in vam postregli z aromatičnimi čaji.

Oddih

Whirlpool bazeni

Med savnanjem si privoščite razvajanje v termalni vodi. Masažni bazeni bodo v vas prebudili občutke breztežnosti in lahkotnosti, zdravilna termalna voda pa bo negovala vaše fizično in psihično dobro počutje.

Whirlpool
Svet savn
Svet savn
Svet savn
Kontakt

Informacije in rezervacije

kontakt

Odpiralni čas Bazeni
PON - SOB | 07:00 - 21:00
NED in PRAZNIKI | 08:00 - 21:00

Odpiralni čas Vodni park Zora
Zunanji vodni park bo odprt ob vročih poletnih dneh.

Odpiralni čas Wellness center
NED - ČET | 09:00 - 22:00
PET - SOB | 09:00 - 23:00

Odpiralni čas Svet savn
NED - ČET | 10.00 - 22:00
PET - SOB | 10.00 - 23:00

Kontakt
T: +386 3 8963 170
E: wellness@terme-topolsica.si