Bazeni Terme Topolšica

Sončni žarki in gostinska ponudba na kar 10.000 m² površine!

Bazeni Terme Topolšica

Pri nas so termalna doživetja vse leto na dosegu roke.

Vodne površine se razprostirajo na 1.760 m², sončne žarke in gostinsko ponudbo parka pa lahko obiskovalci užijejo na kar 10.000 m² površine. V osrčju hotela Vesna se odpira mesto vodnih atrakcij za vso družino.

Topli vrelci, bazen za otroke, masažne prhe, whirlpool in prave rimske kopeli zagotavljajo, da vam pri nas tudi pozimi ne bo dolgčas. Zunanji vodni park svoje vodne vragolije za obiskovalce odpre, ko prvi topli žarki sonca posijejo v dolino.

Voda termalnega vrelca je primerna za zdravljenje:

 • Kroničnih nevroloških obolenj
 • Bolezni hrbtenice in sklepov
 • Stanj po poškodbah
 • Postoperativnih stanj gibal

Analiza vode:
Oligomineralna hipoterma, “Ca – Mg – hiddrogenkarbonat”;
kationi (mg / kg): natrij 3.44, kalij 1.00, kalcij 61.4, magnezij 14.4, stroncij 0.52, Fe 0.01;
anioni (mg / kg): klorid 3.55, fluorid 0.01, jodid 0.01, nitrat 1.86, hidrigensulfid 0.39, sulfat 30.7, hidrogenkarbonat 223.00.

Pri nas vam bomo v sodobno opremljenih medicinskih prostorih in z vrhunskim medicinskim osebjem zagotovo v pomoč.

Okolju in kopalcem prijazna priprava kopalne vode.

V zdravilišču se zavedamo, da je ustreznost kopalne vode eden najpomembnejših dejavnikov za zagotavljanje zdravja in dobrega počutja kopalcev. Zato temu posvečamo posebno pozornost in stalno skrb. Uporabljamo tehnologijo, s katero dosegamo kemijske in mikrobiološke ustreznosti vode. Vsakodnevno spremljamo kakovost vode z ročnimi in avtomatskimi meritvami, poleg tega je uveden stalen nadzor s strani Nacionalnega instituta za javno zdravje.

V letu 2017 smo za pripravo kopalne vode pričeli uporabljati naprednejšo in okolju ter kopalcem prijaznejšo tehnologijo uravnavanja pH termalne vode z ogljikovim dioksidom. Ta deluje tudi baktericidno in bakteriostatično ter na ta način »pomaga« kloru pri dezinfekciji vode. Zato se  porabi manj klora. Voda je po uporabi ogljikovega dioksida manj motna.

Ogljikov dioksid se uporablja tudi v zdravstvene namene. Mineralna kopel s CO2 izboljšuje pretok krvi skozi kožne kapilare in prekrvavitev notranjih organov, pomaga pri celjenju ran, hitrejša je izmenjava kisika in ostankov presnove, izboljša imunski sistem, znižuje krvni tlak in srčno frekvenco, izboljša odvajanje vode, deluje protivnetno in zmanjšuje občutljivost na mraz. Zato lahko rečemo, da je kopalna voda v naših termalnih bazenih prijazna do uporabnikov.

INFORMACIJE

 • Odpiralni čas bazenov
 • PON - SOB | 07:00 - 21:00
 • NED in PRAZNIKI | 08:00 - 21:00
 • Odpiralni čas vodnega parka Zora
 • Vodni park zora bo odprt ob sončnih toplih dneh
 • Odpiralni čas savne v hotelu Vesna
 • Savne so odprte vsak dan od 10 ure dalje
 • CENIK

Notranji bazenski kompleks

V osrčju hotela Vesna se odpira mesto vodnih atrakcij za vso družino. Topli vrelci, bazen za otroke, masažne prhe, whirlpool in prave rimske kopeli zagotavljajo, da vam pri nas tudi pozimi ne bo dolgčas.

V hotelu Vesna imamo notranji pol olimpijski bazen (temperatura cc. 29°C) in zimsko-letni bazen, katerega je pol notri in pol zunaj (temperatura od 30°C do 36°C) s podvodnimi masažami ter whirlpooli. Notri je tudi otroški bazen. Temperatura vode v Vodnem parku Zora, ki obratuje v poletni sezoni, je temperatura vode do 30 °C

Vodni park Zora

Zunanji vodni park svoje vodne vragolije za obiskovalce odpre, ko prvi topli žarki sonca posijejo v dolino. Atraktivne termalne vodne površine, prelivajoči se bazeni, vodne atrakcije, tobogani in bogat gostinski program ustvarjajo pravo mesto vodnih doživetij. Prikupna tlakovana terasa in lepo urejene travnate površine ustvarjajo prijetno okolje za popolne termalne užitke. Lesen mostiček pa povezuje oba dela ter obiskovalce vodi od notranjega do zunanjega bazenskega kompleksa.

Odpiralni čas vodnega parka Zora
Vodni park zora bo odprt ob sončnih toplih dneh.

Savne hotela Vesna

V okviru bazenov so vam na voljo tudi finska, turška in infra savna.

Akcijska ponudba

IMG_6014
, ,

Paket 111

Paket 111! Polpenzion že od 37 EUR na osebo na dan.
luna_mala_miska
, ,

Plačaš 3 dobiš 4! Hotel Vesna.

Plačaš 3 dobiš 4! Hotel Vesna. Samo za določeno obdobje!
zdravniki_mala
, ,

Zdravsteni pregledi

Samoplačniški zdravstveni pregledi.
nova_soba_slika_pro_mala-1
,

Paket Lux

Novost! Nove sobe Lux že od 43 EUR na osebo na dan.
APARTMAJSKO NASELJE OCEPKOV GAJ ****
,

Akcija Apartmajsko naselje Ocepkov gaj

Idilično apartmajsko naselje Ocepkov gaj, že od 66, EUR na dan!
baqzenska_v_jaccuziju
,

Vesela sreda na bazenu Term Topolšica

Vesela sreda, celodnevno kopanje za samo 6 EUR!